Hozzávalók

 
  •  

1, A salátához

2, 

 

3,

  • 30 dkg gomba (konzerv, ebben az esetben jobb mint a friss)
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 6 dkg  olaj
  • 4 dkg paradicsompüré
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • 1 reszelt citrom héja, kevés citromlé
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma

Kijevi jércemell, burgonyapürével, manudlás őszibarackkal

1,

A húshoz

  • 4 db csirkemell filé (kisebb)
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg ementáli sajt (reszelt)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió (őrölt)
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt )
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek petrezselyem (apróra vágott)

A panírozáshoz és a sütéshez

  • 2 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl napraforgó olaj

2,

  • 4 nagy szelet csirkemell
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • õ
  • rölt szerecsendió (ízlés szerint)
  • 2-3 szál petrezselyem

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

3,

  • 4 szép jércemelI filé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • só, őrölt bors, szerecsendió
  • A bundázáshoz:
  • 10-10 dkg liszt és zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj.

Burgonyapüréhez

  • 200 g burgonya
  • 80 ml 2,8%-os tej
  • 10 g vaj
  • 1 csipet szerecsendió (őrölt)