Hozzávalók
1, A salátához
- 300 g gomba - csiperke/sampion
- 1 fej hagyma - vörös
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g paradicsom
- 40 g sűrített paradicsom
- 0.5 db citrom (héja, és leve)
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors - fekete (őrölt)
- oregánó (friss, vagy szárított)
- bazsalikom (friss, vagy szárított)
- 2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
- kristálycukor
2,
- 50 dkg gomba
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 db vöröshagyma
- 20 dkg konzerv paradicsom
- 3 db babérlevél
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál cukor
- 10 csepp citromlé
3,
- 30 dkg gomba (konzerv, ebben az esetben jobb mint a friss)
- 5 dkg vöröshagyma
- 6 dkg olaj
- 4 dkg paradicsompüré
- 1 dl fehérbor
- 1 db babérlevél
- 1 reszelt citrom héja, kevés citromlé
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
Kijevi jércemell, burgonyapürével, manudlás őszibarackkal
1,
A húshoz
- 4 db csirkemell filé (kisebb)
- 10 dkg vaj
- 15 dkg ementáli sajt (reszelt)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 0.5 kávéskanál szerecsendió (őrölt)
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelt )
- 1 ek citromlé
- 1 ek petrezselyem (apróra vágott)
A panírozáshoz és a sütéshez
- 2 db tojás
- 10 dkg finomliszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl napraforgó olaj
2,
- 4 nagy szelet csirkemell
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg vaj
- só
- õ
- rölt szerecsendió (ízlés szerint)
- 2-3 szál petrezselyem
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
3,
- 4 szép jércemelI filé
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg vaj
- só, őrölt bors, szerecsendió
- A bundázáshoz:
- 10-10 dkg liszt és zsemlemorzsa
- A sütéshez:
- olaj.
Burgonyapüréhez
- 200 g burgonya
- 80 ml 2,8%-os tej
- 10 g vaj
- só
- 1 csipet szerecsendió (őrölt)